mandag 3. desember 2012

Nordkapp, kongekrabber og nordlys! Hurtigrutens fjerde dag

“Anne!.. Anne, du bør komme ut nå!!” ivrig og energisk  banking på baderoms døra. “ ja, skal bare skylle ut sjampoen” “nei, drit i det, KOM!!” Så derfor, dryppende våt, bare inntullet i et stort håndkle… fikk jeg min største opplevelse i løpet av turen… Et fantastisk lysshow, i alle farger og nyanser, bølgende over hele himmelen, like utenfor lugarvinduet…!!!! (Og heldigvis har vi et stort lugarvindu)

Og vi to stod der og skrek og lo til hverandre. “Se der! Og se der! Har du sett noe sånn!!! Men i helsiket, er det sant! Oi oi!”

(dessverre fikk vi ingen gode bilder, men her kan man iallefall ane noe av festforestillingen)

























Jakten på lyset nådde helt til finalen, og seierspokalen kan stolt heves!! Høydepunktet, klimaks, og toppen av seierspallen er nådd. Vi bøyer oss i støvet og tar bølgen, alt på en gang!
Slik endte denne eventyrlige fjerde dagen på Hurtigrutens tur, fra Trondheim til Kirkenes, den 1. desember 2012.

Dag 4 begynte like flott som de andre dagene. Vi våknet på vei til Havøysund, langt nord i Finnmark. Nydelig vær, skyfri himmel og bare en liten bris over havet. Fiskeværet Havøysund  har litt over tusen innbyggere. Her opp er naturen virkelig dramatisk og karrig. Vi så kun en liten busk, godt skjermet inni en hage. Og som Håkan sa: “her behøver man ikke legge mye penger på gressklippere..”  hehe..  Vakkert og fasinerede er det iallefall

Fra Havøysund, sett fra båten

















I Honningsvåg ventet bussen som tok oss med til Nordkapp. Dette som vi trodde skulle bli dagens høydepunkt. Guiden vår var veldig flink og gav oss mye artig informasjon om øya, om folket og om Nordkapp platået. Det var stort å stå på toppen av Norge! Selve platået lå ganske ensomt der oppe i snøen og isvinden, men med en vakker rosa måne hengende over havet i nord.

En kald kald dag på Nordkapp. 12 minus og isvind. Lag på lag med ull og vindtett. Stive og bleke ansikter :)


















neste stopp herfra er Svalbard


På ettermiddagen fikk vi besøk av “krabbemannen” om bord. Herremin for noen beist!






Livet om bord har vært spennende og fullt opp av opplevelser. Vi er ikke så mange, før sølvguttene kom om bord var vi vel ca 60 stykker. Før sølvguttene var vi nok også av de yngste på skuta, men det gjør ingenting. Alle mennesker, som er fra alle verdens kanter, er veldig hyggelige, og alle snakker med hverandre. Neste som på DNT hytte i fjellheimen.. Man trives om bord! De som jobber på båten er også veldig hyggelige og smilende og tar seg gjerne en liten prat med oss. 

Middagen i dag var havets festbord. Her var det alt man kan tenke seg, og ønske seg, av fantastiske godsaker.





I morgen skal vi til Kirkenes og på tur inn mot den Russiske grensen.


Hilsen Anne og Håkan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar