fredag 30. november 2012

Solen kom aldri opp over horisonten i dag.. men for en vakker dag!

Vekkerklokka våknet oss klokka halv åtte i dag. Ny fin dag, kaldt, stjerneklart og fullmåne over Harstad.  Den gamle steinkirka fra 1250 lå vakkert opplyst på Trondenes like nord for sentrum . Vi nøt dagens første kaffekopp ute i kulda mens vi sakte gled bort fra Harstad, videre på vår ferd mot nord.




























































Vakker morgen i nord.
















Formiddag og månelys over Senja 


Etter frokosten rigget vi oss med kikkert og kaffe på panoramaen på dekk 7. Her har vi orkesterplass til hele herligheten.. 



I dag har ikke solen klart å komme seg over horisonten i det hele tatt. Og vi merker at dagslyset minker...  denne dagen har allikevel vært ufattelig vakker. Himmelen har vært lys lys blå, med innslag av svakt rosa fargede skyer i forskjellige tonenyanser. Under himmelen står de hvite spisse fjellene og de mørke bergene, de idylliske små stedene og det mørke vannet.  Vi forstår virkelig hvorfor dette er verdens vakreste sjøreise!


















Det finns et flott utvalg av utflukter man kan delta på.  Vi har så langt ikke benyttet oss av dette tilbudet. Siden været er så fantastisk bra, har vi valgt å nyte synet av naturen og få med oss alt som dukker opp underveis.  Vi har nesten ikke tid til å spise!  Den hyggelige Malaysiske damen jeg snakket med i går så forresten mye bedre ut i dag. Blid og glad viste hun meg ullundertøy og dunjakke som hun nå hadde utrustet seg med. Hun og mannen satt da klar for hundesledekjøring i Finnsnes.. utrolig bra! :)


Dagens store stopp var i Tromsø. Nordens Paris og den største byen i Nord Norge. Den vakre ishavskatedralen lyste vakkert opp i innfarten til byen. 

Etter en handletur på byen ver det på tide med litt avslapping på lugaren før middag.. 

















I morgen vil vi vise dere mer av skipet og livet om bord. Dessuten skal vi til Nordkapp!


hilsen Anne og Håkan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar